Compania Apple risca sa fie sanctionata in Europa - MrCase

Compania Apple risca sa fie sanctionata in Europa

Pentru cei care nu stiu nici acum, vom trece in revista cateva date relevante despre istoricul acestei companii de mare succes, care pana in anul 2007 se numea Apple Computer, Inc.

Steve Jobs si Steve Wozniak au pus bazele acestei companii, ce se axa in special pe produsele electronice in anul 1976, bineinteles intr-un garaj inchiriat in Palo Alto, California. Inca de la inceputurile lor, au lansat pe piata cele mai bune si mai cautate produse, gandite si facute ireprosabil, incepand cu Altair 8800, acest lucru avand loc pe data de 1 aprilie 1976, iar tot la aceasta data s-au gandit si la adoptarea de numele de Apple, ce a fost dat din acel moment, tuturor “gadgeturilor” ce ieseau de pe mana lor. Totul a inceput cand Jobs avea doar 16 ani, iar Woz, 21 si asa au pus bazele unei afaceri de miliarde, ce este recunoscuta la nivel global.

Sanctiune Apple

Compania Apple, in urma unor investigatii amanuntite, s-a dovedit ca ar fi vinovata de cateva mici infractiuni la nivelul tarilor din Uniunea Europeana. Printre acestea se numara si Irlanda, iar Comisia Europeana aduce in instanta faptul ca, compania mai sus mentionata, ar fi avut parte de anumite favoruri si ajutoare putin mai ilegale, sau mai usor spus, “incorecte”. Se pare ca a fost sustrasa de la plata unor taxe si impozite si daca acest lucru se verifica si este confimat, compania Apple va fi nevoita sa plateasca o suma de bani, echivalenta a taxelor din ultimii zece ani.

In acest context, ar fi fost vorba de anumite beneficii pe care statul irlandez le-ar fi adus companiei, printre care se numara si plata unor taxe pentru profit si venit mult mai scazute, pentru ca aceasta la randul ei sa puna la dispozitie numeroase locuri de munca pentru locuitori. Comisia Europeana incearca sa puna cap la cap raportul profit si taxe suportate pentru a vedea daca acestea au o baza legala, corecta sau nu.

Declaratia Apple

Bineinteles ca raspunsul acestora nu a intarziat sa apara si nu a fost unul foarte prietenos. Cu toate ca sunt constienti de acuzele ce li se aduc, nu considera ca ar purta, in mod special, vreo vina. Purtatorul de cuvinte, declara ca nu au facut altceva decat sa mearga si sa accepte ajutorul ce li s-a oferit de statul irlandez. Insa, daca, in mod clar, Comisia Europeana, ii va scoate vinovati si vor fi nevoiti sa plateasca taxele retroactiv pentru cei 10 ani, nu vor face altceva decat sa se supuna regulilor, chiar daca isi vor face publica nemultumirea. Avand in vedere ca Apple detine o rezerva financiara si monetara de peste 194 miliarde de dolari, suma ce este nevoie a fi platita, va fi una infima, insa, daca acest lucru se va intampla, probabil, vor reconsidera sumele de platit de europeni pentru beneficierea de produsele ce le vor fi vandute ulterior, cum ar fi noul iPhone sau Apple Watch. Aceasta actiune, urmeaza sa fie luata si ea in calcul de membrii Comisiei Europene, ce se ocupa de anchetarea acestui caz amplu si delicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *